OM ØST KUNST

Kunst // utstillinger // workshops // performance // musikk // dans

ØST KUNST er en kunstforening i Oslo med hovedfokus på østkanten, spesielt Groruddalen. Siden 2018 har vi vært en plattform hvor kunst utforskes og representeres, og hvor kreativitet blomstrer gjennom ulike aktiviteter. Vi arrangerer kunstutstillinger, workshops og festivaler for å inspirere og engasjere befolkningen.

 

Vår misjon er å berike liv gjennom kunst ved å gjøre den tilgjengelig og demokratisk, noe som fremmer livsglede, inkludering, mangfold og kreativ frihet. Vi eksponerer ny kunst, representerer lokale og flerkulturelle talenter, og styrker unges kreativitet og selvtillit.

Hva arrangerer vi?

01. kunstutstillinger

Øst Kunst arrangerer årlige kunstutstillinger med mål om å fremme lokale kunstnere fra Østkanten i Oslo.

 

02. kurs og workshops

Øst Kunst er et kulturelt samlingspunkt i Groruddalen som arrangerer workshops året rundt. Deres programmer inkluderer lokale og etablerte kunstnere, musikere og dansere. Gjennom disse workshopsene skapes en levende og dynamisk kulturscene som bidrar til å styrke lokalsamfunnet og fremme kunstnerisk uttrykk. Beliggenheten i Groruddalen gir et unikt miljø for kreativ utfoldelse og samarbeid, og Øst Kunst spiller en viktig rolle i å skape et inkluderende og mangfoldig kunstmiljø i området.

 

03. kunst festivaler

Vi arrangerer  festivaler hvert år i april og oktober, inkludert utstillinger fra lokale kunstnere, danseforestillinger, konserter og et variert program for barn.

 

Vi er stolte av å ha  samarbeidspartnere som bidrar til å gjøre ØST KUNST til en levende plattform for kunst og kreativitet i Oslo øst.

Våre mål og verdier

Vi jobber proaktivt med ungdom, inspirerer dem til å utforske kultur, kunst og entreprenørskap. Vi gjør kunst tilgjengelig for alle og feirer mangfoldet både i kunsten og samfunnet. Gjennom kunst knytter vi mennesker sammen og gir spesielt de med flerkulturell bakgrunn på Østkanten flere plattformer til å uttrykke seg. Vi dyrker interesser og øker kunnskapen om mennesker og kunst gjennom sosial kunst. Videre knytter vi sammen møteplasser og kunstinstitusjoner for å fremme tettere samarbeid og styrke fellesskapet.

 

Vår mangeårige erfaring har lært oss at kunst kan bidra til bedre forståelse, redusere ensomhet og fremme vennskap. Vi knytter også lokale samfunn til veletablerte kunstinstitusjoner, og dette skaper nye muligheter og deling av kunnskap.

Vårt motto

Vi tar Oslo med på en kunstnerisk reise med nye talenter og kunstverk. Flerkulturelle tverrkunstnere fra østkanten står i sentrum på våre mangfoldige plattformer. Vi jobber aktivt for å introdusere dem videre.

Møt vår grunnlegger - Nesteren Hasani

Grunnleggeren, Nesteren Hasani, arbeider som kulturleder, formidler, og kurator. Hun tente gnisten bak Øst Kunst (tidligere Høstlys) i 2018 som et nettverk. I 2022 ble det lansert som en kunstforening – en pulserende kilde til kreativ utfoldelse og en innsats for å gi kunst flere plattformer i Groruddalen og gi flerkulturelle kunstnere flere scener å stå på

kontakt@ostkunst.no

Og kunstformidler - Tanja Olsen

Tanja er vår nye formidler! Med erfaring som grafisk designer tar hun seg av vår nettside og informasjon som deles om våre kunstnere og arrangementer.

 

Som en erfaren kunstner ser hun frem til å engasjere ungdom i kreative workshops og kunstutstillinger med ØST KUNST.

tanja@ostkunst.no

Les mer om oss i ØST KUNSTbloggen